Bereikbaarheid en omgeving

Bereikbaarheid
Chalet La Pente in Les Collons is goed bereikbaar per auto, vliegtuig en trein. Met de auto is het circa 950 kilometer vanaf Utrecht. Er zijn geen treinpassen nodig met de auto.

Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks naar Geneve. Vanaf de luchthaven kunt u een auto huren of met een mooie treinreis naar Sion, op slechts 17 km afstand van Les Collons, reizen.

Omgeving
De centrale ligging van het chalet, onder de hoofdstraat van Les Collons, zorgt ervoor dat alles binnen loopafstand is. In het centrum van Les Collons vindt u onder andere een supermarkt, croissanterie, uiteenlopende winkels, skiverhuur, een office de Tourisme, een speeltuin en ijsbaan in de winter. Uiteraard zijn er ook meerdere bars en restaurants in het centrum. Zo is er niet noodzakelijk een auto nodig, omdat alle voorzieningen te bewandelen zijn. Dit zorgt voor veel vrijheid bij de gasten.

Les Quattre Vallées
Les Quattre Vallées is het grootste skigebied van Zwitserland met ruim 400 kilometer aan skipiste. De bekendste dorpen zijn Thyon, Les Collons, Veysonnaz, Nendaz en Verbier. Hiervan is de laatste plaats ook met een mooie skitocht te bereiken. In dit gebied zijn er meerdere mogelijkheden om boven een hoogte van 2000 meter te komen en zelfs een top hoger dan 3000 meter.

Bekijk de site van skiliften in Thyon 4 Vallées

Vanwege de centrale ligging van het chalet zijn er op de berg en in het dorp genoeg après-ski mogelijkheden te vinden, veelal in oude traditionele hutten.

Cultuur
Wilt u naast sportieve activiteiten en ontspannen ook cultuur snuiven, dan is er in de directe omgeving genoeg te zien. Zo kunt u de aardpiramides van Euseigne in Val d’Orens bekijken of de Grande Dixence – de hoogste stuwmuur van Europa – een bezoekje brengen. In Martigny zijn meerdere musea, zoals een automobiel museum, een beeldentuin en een Sint Bernard museum met daarbij de echte honden.


plan 4 vallees
Het skigebied Les 4 Vallees. Klik op de afbeelding voor een vergroting.