Bereikbaarheid en omgeving van Villa La Mauresque

Bereikbaarheid
Villa La Mauresque en Maison des Pêcheurs zijn per auto, trein en vliegtuig goed te bereiken. Met de auto is het circa 1350 kilometer vanaf Utrecht. Wilt u dit stuk liever niet in één keer rijden, kijk dan eens bij ons zomerarrangement met een prachtige tussenstop in ons chalet midden in de bergen.

Op slechts 17 kilometer ligt het vliegveld van Nice waar dagelijks in de zomer vluchten naartoe gaan. Op loopafstand is het treinstation van Juan Les Pins te bereiken.

Omgeving
Het perceel van de accommodaties ligt dusdanig ideaal dat zowel de rust als de activiteiten op loopafstand te vinden zijn. Met slechts 10 minuten lopen staat u midden in het levendige centrum met restaurantjes, winkels, supermarkten en barretjes. Of een deel van het gezelschap een dagje bij het zwembad blijft liggen en de durfals wellicht gaan parasailen; alle gasten kunnen, zonder auto, hun eigen gang gaan omdat alles op loopafstand makkelijk te doen is. Dit zorgt voor veel vrijheid.

Juan les Pins
Het is niet voor niks dat de badplaats Juan les Pins ook wel de internationale hoofdstad van de “levenspassie” wordt genoemd. Met het strand aan de ene kant en een levendige stad aan de andere kant is er werkelijk voor alle leeftijden vertier te vinden. Zo zijn er tientallen activiteiten op land, op zee of in de lucht, zoals bijvoorbeeld golfen, karten, waterskiën, zeilen en parasailing. Wilt u meer weten over deze bruisende stad, kijkt u dan eens op www.antibesjuanlespins.com

Cultuur
Met Antibes en Nice om de hoek kan ook de cultuurliefhebber zijn hart ophalen. Zo zijn er tientallen musea in de omgeving te vinden. Van klassieke kunst, een museum voor parfumerie tot aan een tentoonstelling van de topauto’s van Monaco. Daarnaast is het prachtige kasteel Grimaldi in Antibes ook zeker een bezoekje waard. Hier heeft Picasso één van de zalen maandenlang als eigen atelier gebruikt. Al zijn werken uit die tijd zijn in het kasteel terug te vinden. Daarnaast is dit inmiddels wereldberoemde museum de thuishaven van vele moderne kunststukken van onder andere Léger, Atlan, Magnelli en nog vele anderen.


xxx